Artwear by Gro - klær i gode naturmaterialer med trykk inspirert av Kunsthistorien.
Om megTekstil kunsthåndverker/ designer(medlem NK) 

USF Verftet, Bergen.

Jeg har min bakgrunn fra Kunsthøyskolen, HiB og UiB med fagene kunsthistorie, historie og kunst&håndverk.


Med min interesse for kunsthistorie og den tekstile flaten, har jeg kombinert disse to med å lage klær i gode naturmaterialer med trykk inspirert av kunsthistorien.

Jeg ønsker at trykkene skal ha noe gjenkjennende fra kunsthistorien, samtidig som mønstrene skal være mitt uttrykk – ofte i et geometrisk mønster.


Jeg trykker tekstiler og lager klær av dem.    Etter å ha fotografert motivet, bearbeider jeg dette i photoshop og lager mønster på silketrykk-rammer. Med disse rammene kan jeg trykke med farger, etse vekk farger eller "brenne ut" mønster. 


Tidligere trykket jeg og sydde alle klærene selv.  Men da forespørselen ble større, tok jeg kontakt med det danske firmaet Textrix i tekstilbyen Kaunas. Nå trykker og syr de klær for meg i små kolleksjoner.  Derfor kan jeg tilby klær i flere størrelser, samtidig som det gir meg mulighet til å utvikle trykke-teknikkene videre på USF .

Jeg lager fortsatt prototyper og unika plagg, og kan lage på bestilling. 


Jeg bruker mye tid på å lage modeller som passer og er kledelig på våre forskjellige kropper.  Materialene er også veldig viktig.  Jeg har prøvd ut mange kvaliteter før jeg ble fornøyd.   De jeg bruker nå, kan jeg selge med stolthet.


Jeg jobber utfra de 3 K-ene:

  • Kvinne - Unike, stilrene og komfortable plagg, som er gjennomarbeidete og tidløse modeller. Jeg tenker at de kan pyntes opp og ned, og derfor er anvendelig til både fest og hverdag - sommer og vinter.
  • Kunst - Trykk med kunsthistorien som utgangspunkt - anvendt gjennom mitt eget formspråk. Hangtags med en liten forklaring henger ved plaggene.
  • Kvalitet - Gode gjennomprøvde kvaliteter i naturmaterialer som bomull,  lin, ull og silke.


Jeg håper du vil like dem :)